Lemsteraken V/VA Klasse

Nieuws archief

VA Klasse evenement 2017

Geplaatst op 5 juni, 2017

Beste Zeilers,

Nog twee weken en dan is het weer tijd voor ons V/VA klasse evenement in Enkhuizen wat dit jaar heel mooi samenvalt met www.jazzfestivalenkhuizen.nl
waardoor er voldoende muziek na de wedstrijd aanwezig zal zijn.

Ook dit jaar staan Karin en haar meiden van ’t Ankertje weer klaar om ons te ontvangen. Zij hebben er zin in, en wij ook!
Op zaterdag middag en avond zal de borrel op de kade een grote gezelligheid worden doordat er een jazz podium vlakbij is waarna het diner bij het ankertje zal plaatsvinden

Voor de borrel wordt een ieder vrijgehouden. Voor het diner wordt slechts een bijdrage gevraagd van € 14,50 pp met dank aan onze sponsors van WJH en VERWELIUS BOUW.

De wedstrijdleiding zal weer in handen zijn van de Holland Regatta Club met als wedstrijdleidster Divera Pronk.
In de bijlage zenden wij jullie alvast de wedstrijd aankondiging, de bepalingen en de banenkaart .

Zaterdag ochtend, voor de eerste wedstrijd, zal de vloot, ter afscheid van Chris Gongriep, een eregroet uitbrengen aan de Otter en haar bemanning.
Tijdens het palaver zaterdagochtend zal de instructie hiervoor worden besproken.

Alle VA Lemsteraken zijn uitgenodigd, ook degene die niet in de gelegenheid zouden zijn deel te nemen aan de wedstrijden.

De voorlopige deelnemers:

1 VA 91 Wadwaai R van Hilst
2 VA 108 Zilveren Zwaan A Kok
3 VA 126 Danielle W van Rootselaar
4 VA 172 ZA1 E Hermans
5 VA 180 Grote Jager S Emmerik
6 VA 193 Papegaai H van Dooren
7 VA 194 HL 3 W van Berkum
8 VA 196 Zonnewind F Gongriep
9 VA 201 UQ32 F Strating
10 VA 202 MC III C Paauwe
11 VA 208 Fleanende Ingel E Romkema
12 VA 210 Warber G Verwelius
13 VA 211 BS2 P Houtzagers

HT Race 2017

Geplaatst op 15 mei, 2017

Op maandag 22 en dinsdag 23 mei wordt de HT Race gevaren. De voorlopige deelnemers in de VA Klasse (Klasse 2) zijn:

1 VA 60 Kaatje T Dijksman
2 VA 91 Wadwaai R van Hilst
3 VA 102 Rozemarijn (z HW) T van Rijn
4 VA 108 Zilveren Zwaan A Kok
5 VA 126 Danielle W van Rootselaar
6 VA 163 Maasvogel E Pluimers
7 VA 172 ZA1 E Hermans
8 VA 178 Bint W den Beer Poortugael
9 VA 193 Papegaai H van Dooren
10 VA 194 HL 3 W van Berkum
11 VA 201 UQ32 F Strating
12 VA 202 MC III C Paauwe
13 VA 204 GR4 C Beuker
14 VA 208 Fleanende Ingel E Romkema
15 VA 210 Warber G Verwelius
16 VA 211 BS2 P Houtzagers
17 VA 217 WK15 D Blom

Bron: htrace.nl/deelnemers

Uitnodiging Leden vergadering

Geplaatst op

Geachte Leden, Beste Zeilers,

Bijgaand treft u aan de uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering voor 11 april aanstaande, aanvang 19.30 te Lelystad.

Ten tijde van het uitgaan van deze agenda zijn de voorstellen voor de verfijning voor de TVF nog niet gereed. Om te voorkomen dat de Technische Vergadering
twee keer moet worden uitgeschreven is met het KNWV afgesproken dat de Technische Vergadering op een later moment zal plaatsvinden doch voor aanvang seizoen.
Stemming over deze onderdelen kan eventueel digitaal plaatsvinden.

Graag nodigen wij u uit om voorafgaande aan de vergadering een hapje te eten. Dit is mogelijk om 18.00 voor € 15,– pp. (Sate, Spareribs, Slibtong).
Vriendelijk het verzoek om u vooraf bij ondergetekende aan te melden voor deelname aan het diner.

Voor de vroegkomers is de bar open vanaf 17:30.

Restaurant Aan ut water: Flevo Marina, IJsselmeerdijk 17 (afslag Overstag bij gebruik van navigatie)
8221 RC Lelystad. Het verzoek is om onder aan de dijk te parkeren en dan over de dijk te lopen via de trap.

Met vriendelijke groet,
Namens het Bestuur

Willen den Beer Poortugael

Aankondiging ledenvergadering 2017

Geplaatst op 27 februari, 2017

Lelystad, Flevo Marina op 11 April 2017, 19:30
Adres: Overstag 1, 8221 RG Lelystad

 

Verslag ledenvergadering 12 november 2016

Geplaatst op 3 januari, 2017

Verslag van de ledenvergadering: Notulen ALV 12 nov 2016

In Memoriam CHRIS GONGRIEP

Geplaatst op 12 december, 2016

Afgelopen vrijdag, 9 december 2016, verloor de V/VA Klassenorganisatie een trouw en toonaangevend lid, oud bestuurslid, maar bovenal een zeilvriend.

chris-tijdens-interview-vbcZonder Chris Gongriep zou onze V/VA Klassenorganisatie niet in zijn huidige vorm bestaan. Het was Chris die in 2004 het voortouw nam tot de afsplitsing van de toenmalige Rond- & Platbodem organisatie hetgeen op 15 juni 2005 leidde tot de oprichting van onze huidige V/VA Klassenorganisatie. Chris nam vijf jaar lang zitting binnen het Bestuur van de nieuwe klasse als secretaris en is altijd actief blijven ondersteunen, vaak ook als gastheer bij vergaderingen  op zijn werf Holland Jachtbouw.

Op de foto Chris, initiatiefnemer van het succesvolle jaarlijkse Vastgoed Business Cup event in 2007 waar toen al een 35 schepen aan deelnamen.

Met zijn eerste Lemsteraak De Zwarte Beer deed Chris rond 1988 zijn intrede binnen de VA Klasse, toen nog verenigd binnen de Rond- & Platbodem organisatie.

Chris bouwde deze eerste Lemsteraak, De Zwarte Beer, af in eigen beheer in een loods in Zaandam, zijn geboorteplaats. Hiermee legde Chris de basis voor jachtwerf de Hemmes waaruit binnen enkele jaren Holland Jachtbouw zou ontstaan. Een van Chris zijn grote passies. Veel schitterende jachten werden hier op Chris zijn initiatie gerealiseerd zoals onder meer de Windrose of Amsterdam,
J-Yacht Rainbow en natuurlijk zijn grote drijvende liefde de Otter, zijn tweede Lemsteraak uit 1992.

Chris Gongriep was een groot ondernemer die enorme projecten tot stand bracht doch zichzelf nooit op de voorgrond plaatste. Bescheiden, tegelijkertijd enorm gul en ondersteunend naar de mensen om hem heen. Vaak ondersteunde hij anderen om hun dromen te kunnen waarmaken, ook binnen onze Klasse. Tijdens de Leden Vergaderingen was Chris bijna altijd van de partij, niet om het hoogste woord te voeren, integendeel. Ook hier was de zowel binnen als buiten de maritieme wereld zo enorm succesvolle man bescheiden. Zijn inbreng altijd vriendelijk en opbouwend.

Chris hield de zaken graag eenvoudig, hij hield van fair play en was wars van opsmuk. In 2002 daagde Chris de New York Yacht Club uit om met de Windrose of Amsterdam te strijden om de Blauwe Wimpel. Een trans-Atlantische race. Alhoewel de kansen voor de Windrose klein waren om het – door de New Yorkers  – ingebrachte 20 meter langere zeiljacht te verslaan besloot Chris de strijd toch aan te gaan. Hij won!  Aanleiding voor de zeer prestigieuze New York Yacht Club om Chris uit te nodigen tot lid. Chris zijn antwoord: “Dank u voor de uitnodiging, ik neem het in overweging”.

Het was binnen de VA Klasse waar Chris vriendschappen voor het leven sloot. Hier was het meedoen en de verbinding binnen de club belangrijker dan het winnen. Op zijn mooie lemsteraak de Otter was hij thuis en verbleef hij het liefst. Het wedstrijdzeilen met vrienden; van Harlingen naar Terschelling, even de Waddenzee voelen en een borrel bij De Walvis op het strand; met het gezin en vrienden naar Schier en over het Duitse Wad. Florine was er van kleins af aan al bij. Aan haar droeg hij de liefde voor de lemsteraak over.

De V/VA Klassenorganisatie is in rouw en we gaan Chris verschrikkelijk missen. We zijn in gedachten bij Florine en al Chris zijn dierbaren en wensen hen veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Namens de V/VA Klassenorganisatie

Adriaan Kok Voorzitter

otter-4

In memoriam JOOP BRAAKHEKKE

Geplaatst op 9 december, 2016

Op 8 december ontving Nederland het droevige bericht dat Joop Braakhekke is overleden.
Alhoewel Joop geen lid was van onze vereniging hoorde hij toch bij de club. Elk jaar gaf Joop acte de presence op de Hylper Hurdsilerij waar hij als culinair gastheer en entertainer de avond inluidde. Altijd weer in een prachtig tenue wist hij met allure, veel humor en energie aanzet te geven tot de mooiste en onvergetelijke avonden.
Als zeiler deelde Joop met ons de liefde voor de Lemsteraak. Na zijn tweede Lemsteraak De Stoute Louise volgde een klassiek jacht. Het gevoel voor de Lemsteraak bleef echter altijd sterk, zo sterk dat Joop nog dit voorjaar koos voor zijn inmiddels derde Lemsteraak, wederom De Stoute Louise, waar hij zijn laatste zeildagen nog van heeft kunnen genieten.
De VA Klassenorganisatie wenst Joop zijn levenspartner Wim, zijn moeder en al zijn dierbaren veel sterkte bij de verwerking van het verlies van Joop. Ook wij gaan hem missen.
Namens het Bestuur
Adriaan Kok voorzitter

Gerd-Jan Poortman houdt lezing op ledenvergadering

Geplaatst op 16 oktober, 2016

Voor de ALV op 12 november zal Gerd-Jan Poortman een spetterende presentatie geven over zijn laatste Volvo Ocean Race.

Gerd-Jan is een van Nederland bekendste zeilers en was initiatief nemer van Team Brunel waarmee hij voor de derde maal deelnam aan de Volvo Ocean Race. In 2005 maakte Gerd-Jan zijn debuut in de VVO op de ABMAMRO II, in 2012 was hij lid van het Delta Loyd team en in 2015 eindigde Gerd-Jan met het team Brunel tweede in een van de zwaarste zeilracers rond de wereld.
Gerd-Jan is een groot zeiler die zijn passie op enthousiaste wijze uitdraagt en op 12 november ons komt laten zien “what it takes” om de uitdaging van de Volvo Ocean Race aan te gaan.

De presentie start om 10.30 en duurt een driekwartier. De Ledenvergadering zal hierdoor iets later aanvangen.

Graag nodigen we alle leden met bemanning uit om deze bijzondere presentatie bij te wonen.Vriendelijk het verzoek middels bericht aan  mail@adriaankok.com op te geven met hoeveel u op 12 november naar de VVO presentatie van Gerd-Jan verwacht te komen.

Adriaan Kok – voorzitter

V/VA Klassenorganisatie